Çalıştaya; İstanbul Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Altınöz, İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Koordinatörü Hastürk Yıldız, Silivri İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Özgür Karlıtepe, Çalıştay Siber Güvenlik Moderatörü İstanbul Üniversitesi Dr. Muhammed Ali Aydın, Çalıştay Sosyal Medya Moderatörü Trakya Üniversitesi Doç. Dr. Nilgün Tosun’ un yanı sıra Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, HAVELSAN, TÜBİTAK, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Bilişim Derneği, Bilişim İnovasyon Derneğinden uzmanlar katıldı.Silivri İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet AY’ın selamlama konuşmasının ardından çalıştay başladı.
Açılış ve selamlama konuşmalarını yapan Silivri ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet AY konuşmalarında “İlçemizde yüze yakın okulumuz otuz bine yakın öğrencimiz iki bine yakın öğretmenimiz var bütün okullarımız tekli eğitim yapıyor. Okullarımızda eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında sosyal ve kültürel etkinliklere proje çalışmalarına spor etkinliklerine ayrı bir önem veriyoruz. bugün başlayıp üç gün devam edecek olan çalıştayda son yılların çok konuşulan son derece önemli bir konu olan siber güvenlik konusunda il emniyet müdürlüğünden ve çeşitli kurumlardan gelen uzman katılımcılar, farklı üniversitelerden gelen akademisyenler farklı ilçelerden gelen öğretmenlerimiz tarafından tartışılacak ben başarılı ve verimli bir çalıştay olmasını temenni ediyorum” dedi.
17-18 Şubat 2018 tarihinde birincisi yapılan Siber Güvenlik ve Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı Çalıştay sonuç raporunda; Siber Güvenlik ve Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı konularında, bütün okul türlerinde ve seviyelerindeki öğrenciler için belirlenecek dersler içerisinde eğitimlerin yapılması gerektiğinin altı çizildi. Ayrıca Siber Güvenlik konusunda bir seçmeli dersin lise seviyesinde okutulmasının, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Siber Güvenlik bölümünün açılmasının ve devamında da Tematik Siber Güvenlik Lisesinin açılmasının gerektiği belirtildi.
Siber Güvenlik ve Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı Çalıştayı-2’de ise öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini güncellemek ve arttırmak için standart öğretim programları yazılarak bu yıl pilot olarak uygulanacak Siber Güvenlik ve Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı ders planlarının yazılması hedefleniyor.Çalıştay ile amaçlanan “Siber Güvenlik” konusunda öğrenciler üzerinde farkındalık oluşturmak, temel seviyede güvenlik önlemlerini alabilmelerini sağlamak, dünyada yaşanan siber savaşın ülkemize olan etkileri ve bu alandaki uzman eksikliğine dikkat çekerek, öğrencilerin siber güvenlik alanında kariyer planlaması yapmasına olanak sağlamak.Çalıştayın diğer bir amacı da sosyal medya hesapları üzerinde yaşanan mağduriyetlerin engellenmesi için bilinçlendirme eğitimleri yapmak. Çalıştay; dijital ayak izi, siber zorbalık, kişisel mahremiyetin korunması, siber ahlak ve teknoloji bağımlılığı konularında öğrencileri bilinçlendirerek, sosyal medyanın etkin ve doğru kullanımını öğrencilere öğretmeyi hedefliyor.
Siber Güvenlik ve Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı Çalıştayı-2’ de akademisyenler, öğretmenler ve uzman katılımcılar tarafından Bilinçli Sosyal Medya kullanımı, Siber Güvenliğe Giriş ve İleri Siber Güvenlik konularında olmak üzere 3 tane standart eğitim programı yazıldı. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında her okul düzeyinden belirlenen pilot okullarda uygulanacak Siber Güvenlik ve Sosyal Meydanın Doğru Kullanımı konularında 6 haftalık örnek ders planları yazılarak çalıştay tamamlandı.